Cara-cara membuat web check-in Air Asia

Air Asia Web check-in

Anda boleh membuat web check-in sendiri untuk menjimatkan masa semasa di airport. Air Asia membenarkan kita membuat web check in paling awal ialah 14 hari sebelum tarikh bertolak. Untuk membuat web check in, Ianya mudah sahaja iaitu anda masuk ke laman web Air Asia dan click pada menu "Web check-in" 

Click di sini: https://checkin.airasia.com/?culture=en

Masukan "Departure city" dan seterusnya masukan "Booking number" anda dan "masukan nama bapa salah seorang peserta". Seterusnya ikut sahaja arahan yang diminta. Setelah selesai, print Bording Pass dan Tiket anda.  Anda boleh membuat web check-in untuk semasa pergi dan semasa pulang sekaligus untuk menjimatkan masa anda. Semasa hari berlepas anda boleh terus ke kaunter untuk boarding (sekiranya anda tidak mempunyai bagasi untuk check in). Jika anda mempunyai bagasi untuk check in - anda perlu ke kaunter check in bagasi terlebih dahulu.

Vedio di bawah menunjukan bagaimana untuk membuat Web Check-in

Anda mungkin juga ingin melihat: Info bagasi hand carry

Add new comment

Booking.com

Jika anda mahu hotel sahaja, anda boleh membuat booking hotel dengan Booking.com di bawah. Booking.com merupakan platform booking hotel yang terbesar dan telah mempunyai reputasi yang tidak disangkal lagi. Bila anda membuat pilihan destinasi, tarikh dan tekan search, maka anda akan dibawa terus ke Booking.com dan transaksi adalah terus dengan Booking.com sendiri.

Booking.com