Pakej lawatan ke Aceh + Medan 4 hari 3 malam

Rumah Cut Nyak Dhien, Aceh

Dapatkan pakej lawatan ke Aceh + Medan 4 hari 3 malam. Dengan pakej ini, anda boleh melawat 2 tempat dalam masa yang sama. Anda akan bermalam 1 malam di Banda Aceh, 1 malam dalam bas (perjalanan ke Medan) & 1 malam di Medan. Pakej ini anda akan tiba di Aceh dan pulang dari Medan Malayisa. Kami akan aturkan semuanya untuk anda daripada mula perjalanan sehuingga pulang.

ITINERARY PAKEJ LAWATAN KE ACEH + MEDAN 4 HARI 3 MALAM

HARI PERTAMA (KUALA LUMPUR-ACEH): MAKAN T.HARI, MAKAN MALAM

Pakej lawatan ke Aceh + Medan 4 hari 3 malam

08:10-15:00: Rombongan anda akan di jemput oleh tour guide kami di lapangan Terbang Sulthan Iskandar Muda, dan terus tour ke Taman Makam Tsunami Kampung Siron dan lawatan ke Museum Tsunami. Makan Tengahari di restaurant tempatan. Selepas itu check in hotel. 

15.00-21.00: Berbelanja souvenier Aceh, lawatan ke Kapal PLTD Apung, dan Mesjid Baiturrahim Ulhee Lheue. Makan malam di restaurant, setelah makan malam kembali ke hotel dan acara lawatan hari pertama selesai.

HARI KEDUA (ACEH-MEDAN): SARAPAN, MAKAN T.HARI, MAKAN MALAM
07:00-08:30: Sarapan pagi di hotel
08:30-12:00: Acara lawatan pada hari kedua diterudskan ke Mesjid Raya Baiturrahman, Museum Aceh, Kubah Tengah Sawah (kubah mesjid yang terdampar di tengah sawah)
12:00-13:00: Makan Tangahari di restaurant
13:00-21:00: Teruskan acara lawatan ke Kapal Diatas Rumah, berbelanja di Pusat Oleh-Oleh Kue Khas Aceh, tour ke Pantai Lhoknga, Mesjid Rahmatullah, dan Pantai Lam Puuk. Makan malam di restaurant, setelah makan malam langsung berangkat ke Medan dengan Bus
HARI KETIGA (MEDAN): SARAPAN, MAKAN T.HARI, MAKAN MALAM
07:00-15:00: Rombongan anda tiba di Medan dan akan di jemput oleh tour guide kami di Terminal Bus Pondok Kelapa (Medan) dan langsung transfer ke restaurant untuk sarapan pagi. Setelah itu city tour Kota Medan, Istana Ultan/Maimoon, Mesjid Agung Medan, Makan Twengahari di restaurant. Check In Hotel dan istirahat.
15:00-21:00: Shopping pakaian dan bermacam kain di Pajak Ikan. Makan malam di restaurant. Setelah makan malam, kembali ke hotel dan acara lawatan hari ketiga selesai.
HARI KEEMPAT (MEDAN-KUALA LUMPUR): SARAPAN
07:00-08:30: Sarapan pagi di hotel dan check out.
08:30-09:30: Shopping ole-ole khas Medan, bolu meranti dan Bika Ambon
09:30-13:00: Shopping di pusat perbelanjaan Carrefour dan Shopping Mall. Makan siang di restaurant. Transfer ke Lapangan Terbang Kuala Namu dan acara lawatan selesai..dengan kenangan manis dari Aceh & Medan

Link: Pakej Aceh yang lain 

Harga pakej untuk seorang: minima 10 orang

Hotel RM/Seorang
2 Bintang:-
Aceh: Hotel Medan/Rasamala/Seventeen
Medan: Hotel Cordela/Setaraf
549
3 Bintang:-
Aceh: Hotel Medan/Rasamala/Seventeen
Medan: Hotel Cordela/Setaraf
579
3-4 Bintang:-
Aceh: Hotel Medan/Rasamala/Seventeen
Medan: Hotel Cordela/Setaraf
639

Pakej Termasuk:-

  • Penginapan
  • Tiket Kemasukan ke tempat lawatan
  • Makan seperti di itinerary
  • Air mineral
  • Tour guide
  • Local transport
  • Bus VIP (Aceh-Medan)
  • Tipping

Tidak Termasuk:-

  • Tiket Penerbangan
  • Insuran Perjalanan
Quotation
Ruangan 'Pilihan Pakej Anda' di isi secara otomatik mengikut Tajuk Pakej. Jika Pilihan Pakej di atas bukan pakej pilihan anda, sila click di sini
12th ke-atas
Ada peserta kanak2
Berumur 2th-11th
Nyatakan umur setiap kanak-kanak
Berumur bawah 2 tahun
Kelas Hotel
Termasuk tiket Penerbangan?
Naik Flight dari
Cth: Cheras, KL
Sila masukan jika ada info tambahan..
Disclaimer: Semua maklumat yang diminta adalah semata-mata untuk ketepatan quotation yang akan kami berikan kepada anda untuk tujuan komunikasi

Booking.com

Jika anda mahu hotel sahaja, anda boleh membuat booking hotel dengan Booking.com di bawah. Booking.com merupakan platform booking hotel yang terbesar dan telah mempunyai reputasi yang tidak disangkal lagi. Bila anda membuat pilihan destinasi, tarikh dan tekan search, maka anda akan dibawa terus ke Booking.com dan transaksi adalah terus dengan Booking.com sendiri.

Booking.com