Jadual Perjalanan Feri Jeti Shahbandar & Jeti Merang - Pulau Redang

Jeti Shahbandar terletak di pusat bandar Kuala Terengganu, di hadapan pejabat pos besar dan berhampiran dengan Chinatown. Feri awam dan swasta berlepas dari sini ke Pulau Redang. Feri Sejahtera merupakan feri awam antara Shahbandar dan Redang.

 Jadual perjalanan harian  Long Beach  Kampung Jeti
 Jeti Shahbandar ke Pulau Redang  09.00 pagi  10.30 pagi & 3.00 petang
 Pulau Redang ke Jeti Shahbandar  11.00 pagi

 07.00 pagi (bersedia jam 06.30 pagi)

 01.00 petang (bersedia jam 12.00 petang)

Pastikan anda merancang masa yang sesuai untuk mendapatkan perjalanan pergi dan balik kerana jika anda terlepas perjalanan pertama, anda terpaksa tunggu jadual seterusnya yang akan merugikan masa anda !

Jeti Merang - Pulau Tioman

Satu trip sahaja iaitu jam 9.00 pagi

Nota:

Jika anda naik kapalterbang, anda turun di lapangan terbang Kuala Teranganu dan dari situ anda boleh ambil teksi. Teksi ke Jeti Shah Bandar sekitar 25 minit & kalau ke Jeti Merang dalam 1 jam perjalanan.

Booking.com

Jika anda mahu hotel sahaja, anda boleh membuat booking hotel dengan Booking.com di bawah. Booking.com merupakan platform booking hotel yang terbesar dan telah mempunyai reputasi yang tidak disangkal lagi. Bila anda membuat pilihan destinasi, tarikh dan tekan search, maka anda akan dibawa terus ke Booking.com dan transaksi adalah terus dengan Booking.com sendiri.

Booking.com