Lawatan ke Kashmir dan Golden Triangle [8h7m]

Lawatan ke Kashmir & Golden Triangle 8h7m ini meliputi lawatan ke Delhi, Srinagar, Gulmarg, Pahalgam, Agra dan Jaipur. Pakej ini merupakan antara pakej yang paling popular selain pakej Kashmir secara khusus.

ITINERARY

HARI 01: ARRIVE DELHI (MOB)

 • Apabila tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Indhira Gandhi New Delhi, wakil kami akan bertemu dan menyambut anda di depan Gate No. 4 atau 5 dari Dewan Ketibaan.
 • Bertolak ke hotel di mana minuman selamat datang dihidangkan di lobi hotel. Daftar masuk dan bermalam di New Delhi. (Nota: Taklimat ringkas akan diberikan untuk aktiviti pada keesokan hari dan berikutnya)

HARI 02: DELHI-KASHMIR -SRINAGAR SIGHTSEEING. (B, L, D)

 • Ambil sarapan pagi di hotel dan kemudian bertolak ke Lapangan Terbang Delhi (Terminal Domestik T1) untuk menaiki penerbangan ke Srinagar. Ia mengambil masa satu jam & 10 minit penerbangan untuk menampung jarak 800 Km dengan.
 • Apabila tiba, kami menguruskan perkhidmatan pick-up anda oleh Innova Cars (5-6 Tempat Duduk) untuk sampai ke Srinagar (yang meliputi jarak 15 Km) di mana kami akan melayani anda makan tengah hari di rumah perahu diikuti dengan daftar masuk.
 • Selepas mendaftar masuk, kami keluar & mengiringi anda untuk lawatan bersiar-siar tempatan di Srinagar. Pertama, kami akan melawat Tulip Garden yang dikenali sebagai taman terbesar di Asia Tulip yang tersebar di kawasan seluas 12 hektar di atas bukit. Taman ini dihiasi dengan hampir 2 juta Tulip Bulbs lebih daripada 70 jenis.
 • Kemudian melawat Taman Mughal (Nishat Garden & / atau Shalimar Garden bergantung kepada ketersediaan masa) yang berada berdekatan dengan Tasik Dal. Lawatan ini akan diteruskan dengan membawa anda ke Grand Mosque & Dargah Hazratbal. Kita boleh melakukan solat Asar di sini dan boleh menyumbang derma untuk menyokong penyelenggaraan tempat tersebut.
 • Pada waktu petang,kembali ke rumah perahu, makan malam dan bermalam di Houseboat Srinagar.

HARI 03: SRINAGAR- GULMARG - SRINAGAR (55KMS, 2HRS DRIVE) (B, L, D)

 • Hari yang menarik ini bermula dengan sarapan bufet di rumah perahu dan menyeberangi Tasik Dal menggunakan Shikaras untuk pergi ke Gulmarg. Gulmarg secara harfiah bermaksud Meadow of Flowers yang terletak pada ketinggian 8,000 kaki (2,730 meter) di atas dari paras laut dengan topografi yang lembap.
 • Keindahan luar biasa & landskap indah di resort ini benar-benar cantik dan menakjubkan. Gulmarg dikenali sebagai pusat peranginan Heli-ski di Asia dan terkenal dengan Kereta Kabel Gondola.
 • Selepas sesi fotografi, kami akan memindahkan anda bangunan terminal Gondola untuk menaiki kereta kabel sehingga fasa pertama. Dalam satu kereta kabel, biasanya 6 orang duduk dengan orientasi 3x3 di depan & belakang kereta kabel. Kereta kabel hampir 10 minit memandu di pergunungan melalui lereng-lereng yang berpasir dan memberikan pengalaman fenomena masa hidup untuk sampai ke Kangdoor, yang terletak pada ketinggian 13,000 kaki (3,150 meter) dari paras laut. Resort ini menawarkan keindahan salji yang meliputi oleh gunung-gunung & pokok pain yang menawarkan pemandangan keindahan alam semulajadi ciptaan Tuhan.
 • Gulmarg sama-sama terkenal dengan Ski & padang golf yang paling tinggi. Pada musim panas, orang menikmati tunggangan kuda dan di musim sejuk, seseorang boleh menikmati aktiviti luncur.
 • Turun melalui kereta kabel untuk sampai ke bangunan terminalnya dan pergi ke restoran tempatan untuk makan tengahari kami.
 • Pada waktu petang, kami akan membawa anda kembali ke Srinagar dan membawa anda ke bilik pameran karpet yang tulen di mana demonstrasi diberikan kepada "bagaimana karpet buatan tangan, karpet bulu, karpet sutera, karpet kapas & karpet bunga tradisional ditenun". Di sana menikmati teh & kopi tradisional Kashmiri sambil menikmati persembahan bilik pameran dan pelbagai jenis barang.
 • Kembali ke rumah perahu di Srinagar di mana makan malam dihidangkan sebelum menamatkan hari yang menarik. Bermalam di rumah perahu / Houseboat

HARI 04: SRINAGAR - PAHALGAM-SRINAGAR (90 KM'S / 3.5 HOURS DRIVE) (B, L, D)

 • Sarapan pagi dan selepas itu memulakan perjalanan ke Pahalgam. Dalam perjalanan ke Pahalgam, berhenti di ruang pameran Dry-Fruit terbesar di mana anda boleh membeli pelbagai jenis buah kering yang dihasilkan di Kashmir. Anda juga boleh membeli safron berkualiti tinggi yang terkenal di seluruh dunia yang bersaing dengan pengeluaran Iran & Sepanyol.
 • Meneruskan perjalanan ke Pahalgam dengan jarak 90 Km dari Srinagar. Pahalgam sebenarnya bermaksud "Lembah Shepherds" dan dikenali sebagai resort rekreasi terkenal. Pahalgam adalah destinasi pelancongan popular yang terletak di tebing Sungai Lidder pada ketinggian 7200 kaki di atas paras laut. Di sana, anda mempunyai pilihan sama ada mengambil perjalanan kuda untuk melawat beberapa puncak cantik (Baisaran juga dikenali sebagai Mini-Switzerland, Lembah Kashmir & Dabiyan). Atau, kami boleh mengaturkan kereta tempatan untuk anda melawat Betaab Valley & Chandanwari untuk menyaksikan keindahan resort yang menakjubkan.
 • Makan tengah hari yang panas akan disajikan di restoran tempatan
 • Pada waktu petang, kembali ke Srinagar dan berhenti di pasaran tempatan di mana anda boleh membeli-belah untuk membeli barangan kraftangan, selendang Pashmina dan barangan & cenderahati tempatan yang lain.
 • Dengan bantuan Shikaras kami akan menyeberangi tasik untuk sampai ke rumah perahu di mana makan malam akan disajikan sebelum bermalam di rumah perahu / houseboat. 

HARI 05: SRINAGAR-NEW DELHI-AGRA. (210 KM'S) (B, L, D)

 • Selepas sarapan pagi, kami mengesyorkan anda mengemas barang-barang anda dan meletak di lobi rumah perahu sementara kami mengaturkan Shikaras untuk menaiki shikara yang berangin di seberang Dal Lake.
 • Selepas 30 minit perjalanan Shikara, kami memuat barang-barang anda di Shikara dan meneruskan belayar kami untuk sampai ke kereta. Menaiki kereta innova, kami akan menurunkan anda di lapangan terbang Srinagar International yang berada pada jarak sejauh 15 Km untuk berlepas ke New Delhi di mana pada ketibaan, anda akan sekali lagi disambut oleh wakil kami. Sejurus selepas tiba, kita akan makan tengah hari di restoran tempatan sebelum memulakan perjalanan 210 km ke Agra.
 • Selepas memandu selama 4 jam, kami mengalu-alukan anda di Agra dan daftar masuk Hotel. Sekiranya ada kesempatan masa, kami akan membawa anda ke pasaran tempatan untuk aktiviti membeli-belah. Atau, hanya makan malam di hotel & bermalam di Agra.

HARI 06: AGRA SIGHTSEEING-JAIPUR (245KMS, 5HRS DRIVE) (B, L, D)

 • Pagi ini kita bangun lebih awal untuk melawat Taj Mahal semasa matahar terbit. Setelah menghabiskan lebih dari satu jam di monumen cinta yang menakjubkan yang dibina pada abad ke-16 oleh Shah Jahan, kita akan kembali ke hotel.
 • Mengambil sarapan pagi meneruskan lawatan ke monumen bersejarah yang lain di Agra Fort.
 • Makan tengah hari di restoran tempatan
 • Kembali ke hotel dan daftar keluar
 • Melawat ke kilang Marble di mana anda akan melihat seni pembuatan patung marmar. Kami juga akan membawa anda ke pasaran tempatan untuk membeli-belah kerana Agra terkenal dengan barangan kulit dan barangan kraf tangan
 • Lewat petang, kita akan memulakan perjalanan ke Jaipur
 • Daftar masuk, makan malam dan bermalam di Jaipur

HARI 07: HISTORICAL MONUMENT JAIPUR TOUR, (B, L, D)

 • Selepas sarapan pagi di hotel, kami akan membawa anda untuk lawatan ke kubu Amber untuk melihat Amber Fort yang hebat itu. Terletak tinggi di atas bukit, kubu Amber (juga dikenali sebagai Amer Fort atau Amer Palace) adalah tempat pelancongan utama di Jaipur. Dibina oleh Raja Maan Singh antara (1150-1614) lebih 400 tahun yang lalu, benteng ini mempunyai pengaruh seni bina Hindu & Islam. Dalam perjalanan, berhenti dan melihat `Istana Winds ', atau dikenali sebagai Hawa Mahal.
 • Makan tengahari di restoran tempatan diikuti dengan melawat City Palace, sebuah mercu tanda terkenal. Anda juga akan mempunyai peluang untuk bersiar-siar di pasar tempatan di mana anda boleh membeli cenderahati, pakaian tradisional Rajasthani, kraf seni yang mahir dari rantau ini dan lain-lain
 • Kembali ke hotel, makan malam & bermalam di hotel.

HARI 08: JAIPUR / DELHI (255KMS, 5.5HRS DRIVE) (B, L)

 • Sarapan pagi di hotel, dan bersiap untuk daftar keluar
 • Makan tengahari akan dihidangkan di restoran tempatan sebelum bertolak ke New Delhi
 • Sejurus selepas tiba di New Delhi, kami akan membawa anda ke sana untuk menunjukkan Gate India & Gedung Parlimen. Di sana kami akan menurunkan anda di Terminal Lapangan Terbang Antarabangsa Indhira Gandhi untuk penerbangan pulang dengan kenangan yang indah dari Delhi, Srinagar, Gulmarg, Pahalgam, Agra dan Jaipur. Selamat dan berjumpa lagi di lain masa..
Quotation
Ruangan 'Pilihan Pakej Anda' di isi secara otomatik mengikut Tajuk Pakej. Jika Pilihan Pakej di atas bukan pakej pilihan anda, sila click di sini
12th ke-atas
Berumur 2th-11th
Nyatakan umur setiap kanak-kanak
Berumur bawah 2 tahun
Naik Flight dari
Cth: Cheras, KL
Sila masukan jika ada info tambahan..
The website encountered an unexpected error. Please try again later.