Sun Beach Resort

Harga dari: RM435 (Standard Twin) / 3H2M
Lokasi: Menarik
Pakej 3H2M termasuk:
* 2 malam penginapan
* Tiket feri pergi balik
* 2 Sarapan, 1 makan Tengahari, 1 Makan malam, 1 BBD, 2 Supper
* Trip snorkeling

Pulau Tioman merupakan sebuah tempat yang benar-benar sangat menarik untuk dilawati kerana ianya sangat menarik dengan aktiviti pelancongan yang menyeronokan disamping kemudahan yang terdapat di sana. Keindahan tempat ini pasti akan menangkap fikiran dan hati anda. Bangunan-bangunan yang dimaksudkan untuk penginapan menyerupai kepada "Rumah Melayu" yang dilengkapi sepenuhnya dengan tahap yang sangat memuaskan.Cantik, menarik dan juga indah kerana keadaan yang di "Lagendary Tioman Island" di mana tumbuh-tumbuhan hijau sentiasa segar, langit biru, air laut yang kelihatan perak dan berkilauan, terumbu karang di mana ikan berenang dan bermain-main, itu semua akan menghasilkan perasaan ketenangan.Deretan chalet Sun Beach Resort terletak di hadapan pantai. Jarak dari Kampung Genting jeti hanya kira-kira 100 meter dan perjalanan mengambil masa 2 minit untuk sampai ke resort ini. Ianya merupakan lokasi yang sesuai untuk anda!Standard Room : Berhawa Dingin (Tanpa TV)

Pakej 3h2m Termasuk

  • Penginapan di bilik yang dipilih
  • Fari laju berhawa dingin (Mersing/Tioman/Mersing)
  •  7 kali makan (2 Sarapan, 1 makan Tengahari, 1 Makan malam, 1 BBD, 2 Supper)
  • 1 kali snorkeling trip ke Renggis Island, Marine Park & Tekek + Guide
  • 1 kali snorkeling trips ke Jabat Island & picnic lunch at waterfall Asah Mukut (4D3N)

Pakej tidak termasuk

  • Tidak termasuk marine park fee (RM5 dewasa / RM2.50 kanak-kanak)
  • Peralatan snorkeling: RM18/set (Jaket keselamatan: RM10, Google: RM8)

Atucara Lawatan

Hari Pertama

  • Feri ke Pulau Tioman (perjalanan dalam 1 jam, 30 minit)
  • 02.00pm-02.30pm: Check in
  • 04.30pm-06.00pm: Acara bebas/free & easy
  • 08.30pm: Makan malam (Buffet) & Buffet Supper

Hari Kedua

  • 07.30am-08.00am: Sarapan (Buffet)
  • 08.30am: Bersiap sedia di jeti untuk aktiviti snorkeling (Pulau Tulai/Rengis, Pasir Panjang, Marine Park, Tekek (Duty Free Shop) - Peralatan Snorkelling boleh disewa di situ
  • Makan Tengahari (bungkus)
  • 043.00pm: Balik ke resort dan berehat
  • 06.30pm-08.30pm: Makan Malam (buffet) & Buffet supper

Hari ketiga

  • 7.00am: Sarapan
  • Acara bebas/free & easy

Pakej 4h3m Termasuk

  • 3 malam penginapan
  • Feri pergi balik (Tg. Gemok-Tioman-Tg. Gemok)
  • 11 kali makan: 3 sarapan, 2 makan tengahari, 2 makan malam, 1 BBQ Dinner, 3 supper
  • 1 kali trip snorkeling
  • welcome drink

Pakej tidak termasuk

  • Tidak termasuk marine park fee (RM5 dewasa / RM2.50 kanak-kanak)
  • Peralatan snorkeling: RM18/set (Jaket keselamatan: RM10, Google: RM8)

Atucara Lawatan

Hari Pertama

  • 10.30-11.30am: Feri ke Pulau Tioman (perjalanan dalam 1 jam, 30 minit)
  • 02.00pm: Check in & aktiviti bebas
  • 07.30pm: Makan malam
  • 09.30: Supper

Hari Kedua

  • 07.30am-08.00am: Sarapan (Buffet)
  • 08.30am: Bersiap sedia di jeti untuk aktiviti snorkeling (Pulau Tulai/Rengis, Pasir Panjang, Marine Park, Tekek (Duty Free Shop) - Peralatan Snorkelling boleh disewa di situ
  • Makan Tengahari (bungkus)
  • 03.00pm: Balik ke resort dan berehat
  • 07.30pm: Makan Malam
  • 09.30pm: Buffet supper

Hari ketiga

  • 07.00am: Sarapan
  • 08.00am: Bersedia di jeti untuk trip ke air terjun (utk 25 orang ke-atas sahaja)
  • 03.00pm: Balik ke resort dan berehat
  • 07.30pm: BBQ Dinner
  • 09.30pm: Supper

Hari keempat

  • 07.00am: Sarapan
  • Daftar keluar dan bersedia kejeti untuk bertolak ke Tg. Gemok

Harga pakej kanak2 (3-10 tahun): 75%

Surcharge

Cuti umum:-

  • Dewasa RM30 seorang
  • Kanak-kanak RM20 seoran

Cuti sekolah: -

  • Dewasa RM20 seorang
  • Kanak-kanak RM15 seorang

Jika lebih dari 25 orang

  • Percuma Telematch/Game/Karaoke
  • Percuma Trip Air terjun/Jungle Tracking (Untuk pakej 4h3m)

Cara booking

  • Deposit: 30%
  • Baki: 10 hari sebelum bertolak
Bilik Standard
(Aircond, Air panas, Bilik air)

 Jenis Bilik

2h1m

3h2m

4h3m

 Single

345

465

595

 Twin sharing

305

365

455

 Triple sharing

295

355

435

 Quad sharing

285

345

415

Bilik Deluxe
(Aircond, Air panas, Bilik air, TV, Peti Sejuk, Coffee maker)

 Jenis Bilik

2h1m

3h2m

4h3m

 Single

405

585

715

 Twin sharing

325

435

545

 Triple sharing

315

405

485

 Quad sharing

305

395

465

Beach/Juniour Suite
(Aircond, Air panas, Bilik air, Tv, Pantry)

 Jenis Bilik

2h1m

3h2m

4h3m

 Single

575

895

1295

 Twin sharing

425

605

855

 Triple sharing

385

515

715

 Quad sharing

355

455

645

Ocean View Suite
(Aircond, Air panas, Bilik air, Tv, Pantry)

 Jenis Bilik

2h1m

3h2m

4h3m

 Single

645

1095

1585

 Twin sharing

475

705

1015

 Triple sharing

415

575

815

 Quad sharing

385

515

715

Blue Ocean Suite
(Aircond, 2 Bedroom, Hot Shower, 2 Bathroom, TV, Pantry)

 Jenis Bilik

2h1m

3h2m

4h3m

 Single

765

1295

1885

 Twin sharing

525

805

1165

 Triple sharing

455

645

915

 Quad sharing

415

565

795

Exucutive Family Suite
(Aircond, 2 Bedroom, Hot Shower, 2 Bathroom, TV, Pantry)

 Jenis Bilik

2h1m

3h2m

4h3m

 Single

875

1495

2185

 Twin sharing

575

905

1315

 Triple sharing

485

715

1015

 Quad sharing

435

605

865

Standard Room 

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Deluxe Room 

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Beach /Junior Suite 

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort​​​​​​

Ocean View Suite

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Blue Ocean Suite

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Executive Family Suite

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

Sun Beach Resort

TESTIMONIAL

Intan Anira, Datuk Keramat

kembara murni

Trip ke Brunei was soooo amazing! Mmg best. Agent baik. Arrangement semua okay. Harga okay. Xde bende yg sy nak complain. Semua bagus. Alhamdulillah. Lepas ni sy yakin nak guna Khidmat Kembara Murni. Mmg trusted agent

Rozita, Pulau Pinang

Pakej Kuching

Syukur Alhamdullillah saya dan rakan-rakan telah selesai bercuti selama 4 hari 3 malam ke Kuching Sarawak. Tour guide melaksanakan tugasnya dengan baik dan buat kami semua berasa selesa dengan perkhidmatannya. Insyaallah saya dan rakan-rakan akan memilih pihak kembara Murni untuk destinasi pelancongan yang lain pada masa hadapan

Nuur Fatihah

​​​​​​Kembara murni

Sy mewakili keluarga mengucapkn jutaan terima kasih kpd pihak Kembara Murni di atas khidmat dan layanan yg diberikan sepanjang 3 hr 2 mlm kami di Aceh..

 

Puan Laili, Pulau Pinang

kembara murni travel

Very good service daripada staff Pantai Mutiara Beach. Harga package memang murah. Terima kasih banyak-banyak. 

 

Puan Salwana, Ipoh

kembara murni travel

Alhamdulillah dah selamat sampai, So far so good...Alhamdulillah untuk short trip

 

 

Nur A'in, Kajang

kembara murni travel

As salam en zailir..sy nk bg review ni psl trip ke padang tempoh hari..overall sy puashati dgn service trip ni..van pn selesa..supir pn best..peramah..klakar..inshaa Allah next trip kalo harga best sy leh amik pakej dr encik lg..tqsm

Atiqah

kembara murni travel

Alhamdulillah. Trip kami berjln dgn lncar. Terima kasih atas segala bantuan mmpermudhkn  urusn kami. T.k 

Siti Julizah Sani 

kembara murni travel

terima kasih kepada kembara murni kerana memberi kenangan percutian yang sangat bermakna..

Siti Aishah, Negeri Sembilan

kembara murni travel

Slm, en. Zailir kami sekeluarga ingin mengucapkan terima kasih & syabas atas pakej yg disediakan..tour guide kami pak sutawan  sgt komited serta cemerlang dlm menjaga keselesaan kami disana...

 

Hilda John, Sarawak

kembara murni travel

Slmt pagi en.Zailir, trip ke HCM ok.. tourist guide ok, food ok, transport ok,  tpt melawat pun ok ..overall mmg ok...

Mohamad Faiszul

kembara murni

Assalamualaikum encik zailir,  terima kasih bebanyak dgn pakej diberikan. Kami sangat puas hati semasa holiday di aceh serta pulau weh  dan pemandu yang ramah. Sangat berbaloi

 

Ruangan 'Pilihan Pakej Anda' di isi secara otomatik mengikut Tajuk Pakej. Jika Pilihan Pakej di atas bukan pakej pilihan anda, sila click di sini
Berapa hari?
12th ke-atas
Ada peserta kanak-kanak?
Berumur 2th-11th
Nyatakan umur setiap kanak-kanak
Berumur bawah 2 tahun
Cth: Cheras, KL