Trip ke Kashmir - Best Tulip [5h4m]

Trip ke Kashmir 5h4m merupakan trip yang menarik untuk anda terokai. Jika sebelum ini kita hanya mendengar dari kawan atau melihat di media tentang keindahan pemandangan di Kahsmir, maka kali ini kita boleh alami sendiri keindahan tersebut. Alami keindahan alam semulajadi ciptaan Tuhan ini. Pakej ini khusus hanya lawatan ke Kashmir sahaja. Antara lawatan tempat menarik ialah Tulip Garden, Mughal Gardens, Grand Mosque & Dargah Hazratbal,Gulmarg dan sebagainya. Sila isikan Borang Quotation di bawah untuk mendapatkan quotation / sebutharga secara percuma. Musim tulip ialah pada akhir March hingga akhir April.

ITINERARY

HARI 01: KETIBAAN DI DELHI (MOB)

 • Apabila tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Indhira Gandhi New Delhi, wakil kami akan bertemu dan menyambut anda di depan Gate No. 4 atau 5 dari Dewan Ketibaan.
 • Daftar masuk ke hotel di mana minuman selamat datang dihidangkan di lobi hotel. (Taklimat ringkas akan diberikan untuk program lawatan pada keesokan hari)

HARI 02: DELHI-KASHMIR -SRINAGAR SIGHTSEEING (B, L, D)

 • Ambil sarapan pagi di hotel dan kemudian bertolak ke Lapangan Terbang Delhi (Terminal Domestik T1) menuju Srinagar. Ianya mengambil masa sekitar satu jam & 10 minit penerbangan untuk menempuh jarak 800 Km untuk sampai ke Srinagar (bandar musim panas Kashmir).
 • Apabila tiba, pemandu pelancong kami akan menjemput anda dan bertolak dengan kenderaan ke Srinagar (yang meliputi jarak 15 Km) di mana kami akan melayani anda makan tengahari pertama di rumah bot / housebot diikuti oleh daftar masuk.
 • Selepas mendaftar masuk & berehat sekejap, teruskan dengan lawatan di Srinagar.
 • Pertamnya, anda akann dibawa melawat Tulip Garden yang dikenali sebagai taman terbesar di Asia Tulip yang tersebar di kawasan seluas 12 hektar di kaki bukit Zabarwan. Taman ini dihiasi dengan hampir 2 juta Tulip Bulbs lebih daripada 70 jenis dengan pelbagai warna.
 • Selepas itu kita akan melawat Mughal Gardens (Nishat Garden atau Shalimar Garden bergantung kepada kesempatan masa) yang terletak berdekatan dengan Dal Lake of Kashmir yang terkenal itu. Taman-taman Mughal ini mempunyai sejarah yang sangat lama iaitu dari abad ke-16 oleh Dinasty Mughal. Lawatan ini akan diteruskan dengan membawa anda ke Grand Mosque & Dargah Hazratbal. Kita boleh melakukan solat Asar di sini dan boleh menyumbang derma untuk membantu kos penyelenggaraan tempat tersebut.
 • Pada waktu petang, kembali ke houseboat, makan malam & bermalam di Houseboat Srinagar.

HARI 03: SRINAGAR- GULMARG - SRINAGAR (55KMS) (B, L, D)

 • Hari yang menarik ini bermula dengan sarapan bufet di rumah perahu dan menyeberangi Tasik Dal menggunakan Shikaras untuk pergi ke Gulmarg. Gulmarg secara harfiah bermaksud Meadow of Flowers yang terletak pada ketinggian 8,000 kaki (2,730 meter) di atas dari paras laut dengan topografi yang lembap.
 • Keindahan luar biasa & landskap indah di resort ini benar-benar cantik dan menakjubkan. Gulmarg dikenali sebagai pusat peranginan Heli-ski di Asia dan terkenal dengan Kereta Kabel Gondola.
 • Selepas sesi fotografi, kami akan memindahkan anda ke bangunan terminal Gondola untuk menaiki kereta kabel sehingga fasa pertama. Dalam satu kereta kabel, biasanya 6 orang duduk dengan orientasi 3x3 di depan & belakang kereta kabel. Kereta kabel hampir 10 minit memandu di pergunungan melalui lereng-lereng yang berpasir dan memberikan pengalaman yang sangat menarik untuk sampai ke Kangdoor, yang terletak pada ketinggian 13,000 kaki (3,150 meter) dari paras laut. Resort ini menawarkan keindahan salji yang meliputi gunung-gunung & pokok pain yang memberikan keindahan pemandangan alam semulajadi.
 • Gulmarg terkenal dengan Ski & padang golf yang paling tinggi. Pada musim panas, biasanya orang menikmati tunggangan kuda dan di musim sejuk boleh menikmati altivitu luncur. Anda akan turun melalui kereta kabel untuk sampai ke bangunan terminalnya dan pergi ke restoran tempatan untuk makan tengahari.
 • Pada waktu petang, kembali semula ke Srinagar dan membawa anda ke bilik pameran karpet yang tulen di mana demonstrasi diberikan iaitu "bagaimana karpet buatan tangan, karpet bulu, karpet sutera, karpet kapas & karpet bunga tradisional ditenun". Di sana anda akan menikmati teh dan kopi tradisional Kashmiri sambil menikmati persembahan bilik pameran dan pelbagai jenis barang. Kembali ke rumah perahu di Srinagar di mana makan malam dihidangkan sebelum menamatkan hari yang menarik. Bermalam di Houseboat

HARI 04: SRINAGAR - PAHALGAM-SRINAGAR (90 KM'S) (B, L, D)

 • Sarapan pagi di rumah perahu / Houseboat sebelum memulakan perjalanan ke Pahalgam. Dalam perjalanan ke Pahalgam, berhenti di ruang pameran Dry-Fruit terbesar di mana anda boleh membeli pelbagai jenis buah kering yang dihasilkan di Kashmir. Anda juga boleh membeli safron berkualiti tinggi yang terkenal di seluruh dunia yang bersaing dengan pengeluaran Iran & Sepanyol. Meneruskan perjalanan ke Pahalgam dengan jarak 90 Km dari Srinagar.
 • Pahalgam sebenarnya bermaksud "Lembah Shepherds" dan dikenali sebagai resort rekreasi terkenal. Pahalgam adalah destinasi pelancongan popular yang terletak di tebing Sungai Lidder pada ketinggian 7200 kaki di atas paras laut. Di sana, anda mempunyai pilihan sama ada mengambil perjalanan kuda untuk melawat beberapa puncak cantik. (Baisaran juga dikenali sebagai Mini-Switzerland, Lembah Kashmir & Dabiyan). Atau, kami boleh mengaturkan kereta tempatan untuk anda melawat Betaab Valley & Chandanwari untuk menyaksikan keindahan resort yang menakjubkan. Makan tengah akan disajikan di restoran tempatan.
 • Pada waktu petang, kembali ke Srinagar dan pergi ke pasar tempatan di mana anda boleh membeli-belah untuk membeli barangan kraftangan, selendang Pashmina dan barangan & cenderahati tempatan yang lain. Dengan bantuan Shikaras anda akan menyeberangi tasik untuk sampai ke rumah bot di mana makan malam akan disajikan sebelum balik ke rumah bot / housebot

HARI 05: SRINAGAR-NEW DELHI-KUALA LUMPUR. (B, L)

 • Selepas sarapan pagi di rumah bot / housebot, kami mengesyorkan anda mengemas barang-barang anda dan meletakan di lobi rumah bot sementara kami mengaturkan Shikaras untuk menaiki shikara yang berangin di seberang Dal Lake.
 • Selepas 30 minit perjalanan Shikara, kami memuat barang-barang anda di Shikara dan meneruskan belayar ke kereta kami. Menaiki kereta innova, kami akan menurunkan anda di lapangan terbang Srinagar International yang berada pada jarak sejauh 15 Km. Berlepas ke New Delhi di mana pada ketibaan, anda akan dipindahkan ke Terminal Antarabangsa T3 untuk penerbangan pulang dengan kenangan yang manis dari Kashmir..selamat & sehingga berjumpa lagi di lain masa..

Harga pakej untuk seorang (RM)

Jum PesertaDeluxeSuper Deluxe
02pax16071698
03-04pax15101592
05-09pax12401503
10pax ke atas13831464
Penginapan di Housebot

Termasuk kos tiket penerbangan tempatan: Delhi-Srininer-Delhi: USD130/seorang - Tertakluk kepada perubahan

Pakej termasuk:-

 • 1 malam penginapan di Delhi pada hari ketibaan
 • 3 malam di housebot (twin/Double) termasuk sarapan
 • Semua makan adalah halal seperti di itinerary
 • Airport pickup & drop service di New Delhi & Srinagar (Kashmir) 
 • Lawatan di Kashmir dengan kenderaan (Innova) 
 • Gondola Cable car ride di Gulmarg (Fasa 1)
 • Kenderaan semasa lawatan di Pahalgam. 
 • Pemandu pelancong profesional (untuk kumpulan sahaja)
 • Semua cukai kerajaan / taxes

Pakej tidak termasuk:- 

 • Insuran Perjalanan
 • Sebarang acara yang tidak dinyatakan di atas
 • Ground crew, portage, room boys tipping  
 • Pony Ride/Sledge charges in Gulmarg/Pahalgam/Sonmarg.
 • Sebarang ski / peralatan di Gulmarg/Sonmarg.
 • Tipping pemandu / pemandu pelancong
 • Tiket Penerbangan
paragraph--color paragraph--color--rgba-grey-slight
Quotation / Sebutharga percuma
Ruangan 'Pilihan Pakej Anda' di isi secara otomatik mengikut Tajuk Pakej. Jika Pilihan Pakej di atas bukan pakej pilihan anda, sila click di sini
12th ke-atas
Berumur 2th-11th
Nyatakan umur setiap kanak-kanak
Berumur bawah 2 tahun
Naik Flight dari
Cth: Cheras, KL
Sila masukan jika ada info tambahan..

Bagaimana kami menguruskan tempahan anda

1. Kami menerima sebutharga anda

Bila anda telah mengisikan Borang Quotation/Sebutharga, anda akan menerima notifikasi di email anda yang anda telah berjaya menghantar kepada kami. Selepas itu, pihak kami akan menerima email anda dan kami akan membuat sebutharga kepada anda sesuai dengan apa yang anda minta dan menghantar sebutharga tersebut di email anda

2. Invoice

Bila anda telah bersetuju dengan sebutharga tersebut, kami akan emailkan invoice yang menerangkan secara terperinci seperti jumlah bayaran, akaun bank dan sebagainya. Kami juga akan emailkan kepada anda Borang Senarai Nama untuk booking bilik penginapan & booking tiket penerbangan (jika pakej anda termasuk kos penerbangan)

3. Bayaran

Apabila kami telah menerima bayaran deposit, maka kami akan emailkan kepada anda resit bayaran sebagai bukti anda telah membayar kepada kami

4. Tempahan

Jika pakej anda termasuk tiket penerbangan, kami akan membuat tempahan tiket penerbangan setelah anda membuat bayaran kepada kami. Tiket atau pengesahan tiket penerbangan akan kami emailkan kepada anda untuk rujukan anda. Kami juga akan menguruskan tempahan bilik hotel, pengangkutan dan sebagainya

5. Lawatan

Sebelum anda bertolak untuk program lawatan, kami akan berikan info-info yang berkaitan seperti; siapakah pemandu atau pemandu pelancong yang akan menunggu anda di lapangan terbang dan sebagainya. Semasa program lawatan, anda boleh menghubungi kami pada bila-bila masa jika anda mempunyai sebarang pertanyaan. Selepas anda pulang, kami akan mendapatkan maklumbalas anda tentang program lawatan tersebut untuk memastikan anda mendapat layanan yang baik dan anda berpuas hati dengan servis yang kami berikan

The website encountered an unexpected error. Please try again later.